Ocoxin Oral Solution

ocoxin oral

Η χημειοθεραπεία είναι μία αντικαρκινική θεραπεία με φάρμακα που μπορούν να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα. Χημειοθεραπεία είναι η συστηματική χρήση φαρμάκων για τη θεραπεία του καρκίνου. Αυτά τα φάρμακα συχνά αποκαλούνται “αντικαρκινικά” φάρμακα. Χρησιμοποιούνται διάφορες κατηγορίες φαρμάκων που δρουν στα καρκινικά κύτταρα αλλά, ως παρενέργεια, επηρεάζουν και τα υγιή.

Τιμή : 55€

Η χημειοθεραπεία χρησιμοποιείται πιο συχνά μετά από μια επέμβαση για αφαίρεση του καρκίνου, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν σημεία ότι ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί. Αυτό ονομάζεται επικουρική χημειοθεραπεία. Σε μερικούς καρκίνους, ιδιαίτερα του μαστού και του παχέος εντέρου, η επικουρική χημειοθεραπεία έχει δείξει ότι μειώνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης του καρκίνου.

Η χημειοθεραπεία μπορεί να γίνει και πριν από μια επέμβαση, για να συρρικνώσει τον όγκο και να κάνει την επέμβαση πιο εύκολη ή πιο αποτελεσματική. Αυτή ονομάζεται προεγχειρητική χημειοθεραπεία.

Ανάλογα με το συγκεκριμένο φάρμακο που χρησιμοποιείται, η χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει διάφορες παρενέργειες. Κάποιες από αυτές είναι τριχόπτωση, πληγές στο στόμα, δυσκολία στην κατάποση, ξηροστομία, ναυτία, έμετoς, διάρροια, αιμορραγία και λοίμωξη. Πιο σπάνια προβλήματα περιλαμβάνουν βλάβη στην καρδιά, στο ήπαρ, στους πνεύμονες, στα νεφρά ή στα νεύρα. Η βλάβη στα νεύρα προκαλεί συνήθως μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα των χεριών ή των ποδιών. Παρά το γεγονός ότι οι χημειοθεραπείες αποτελούν ένα από τα ισχυρά όπλα στη φαρέτρα των ογκολόγων, η χορήγηση χημειοθεραπείας μπορεί να επιδεινώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων που την λαμβάνουν.

Η ακτινοβολία είναι άλλη μια επιλογή για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Ακτινοθεραπεία ή ακτινοβολία (ακτίνες Χ ράδιο ), καλείται η χρήση ιοντίζουσας ακτινοβολίας για τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων και τη μείωση του μεγέθους του όγκου. Προκαλεί καταστροφή των κυττάρων στο πεδίο ακτινοβόλησης, μέσω βλάβης του γενετικού υλικού, ώστε να καταστεί αδύνατη η περαιτέρω ανάπτυξη και κυτταρική διαίρεση. Εφαρμόζεται σε περιοχές του σώματος και ή ‘’εισάγεται’’ στον καρκινικό όγκο με μορφή βελόνων, ή προσλαμβάνεται εκλεκτικά το ραδιενεργό ισότοπο στο πάσχον όργανο. Η ακτινοβολία επηρεάζει μόνο τα καρκινικά κύτταρα που βρίσκονται στην περιοχή του σώματος (πεδίο) που δέχεται την ακτινοβολία.

Παρά το γεγονός ότι η ακτινοβολία δρα επιλεκτικά στα καρκινικά κύτταρα και εφαρμόζεται σε συγκεκριμένο πεδίο, προκαλεί σημαντικές παρενέργειες, όπως ερεθισμό ή σκλήρυνση του δέρματος, δυσκολία στην κατάποση, ξηροστομία, ναυτία, διάρροια, τριχόπτωση και καταβολή. Η σοβαρότητα και η έκταση αυτών των παρενεργειών εξαρτάται από το μέρος όπου γίνεται και την ποσότητα της ακτινοβολίας που χρησιμοποιείται.

Περιγραφή προϊόντος

Το OCOXIN είναι το τέλειο διατροφικό συμπλήρωμα το οποίο ανακουφίζει από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη δράση τους. Το προϊόν περιέχει ένα συνδυασμό συστατικών όπως η γαλλική  επιγαλλοκατεχίνη , το  γλυκυρριζινικό οξύ και η κανέλα.

Η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη ανήκει στις κατεχίνες, που είναι μορφή φλαβονοειδών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Εκτός όμως από αυτή τη δράση, η επικατεχίνη γαλλικού εστέρα (ECG), έδειξε ότι δρα θετικά στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τον καρκίνο, εμποδίζοντας την ανάπτυξη όγκων.

Η επιγαλλοκατεχίνη γαλλικού εστέρα (EGCG), φαίνεται πως είναι η πιο ενεργή μορφή μεταξύ των κατεχινών. Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι είναι μια φυσική ουσία με ιδιαίτερα ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από την υπεριώδη ακτινοβολία και ότι μπορεί να παίζει θετικό ρόλο στη μείωση του σωματικού βάρους.

Οι κατεχίνες, και ιδιαίτερα η επιγαλλοκατεχίνη γαλλικού εστέρα (EGCG), έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, που φαίνεται να επιδρά θετικά στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου.

Η πιθανή θεραπευτική σχέση μεταξύ κατεχινών και καρκίνου, εντοπίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 με την δημοσίευση πληθυσμιακών ερευνών από την Κίνα και την Ιαπωνία, ενώ έρευνες Αμερικανών ερευνητών σε ποντίκια, κατέδειξαν επίσης σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης κατεχινών και καρκίνου.  Τα ποντίκια που λάμβαναν επιγαλλοκατεχίνη γαλλικού εστέρα, ανέπτυξαν τους μισούς καρκινογόνους όγκους από  ό,τι η ομάδα ελέγχου.

Τέλος, η επιγαλλοκατεχίνη γαλλικού εστέρα (EGCG) προκαλεί την «αυτοκτονία» των καρκινικών κυττάρων και μειώνει την ανάπτυξη των βλαστικών κυττάρων του καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 50%.

Το γλυκυρριζινικό οξύ προέρχεται από τη ρίζα της γλυκόριζας. Ανήκει δομικά στις σαπωνίνες. Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική. Κατόπιν λήψης από το στόμα, το γλυκυρριζινικό οξύ υδρολύεται σε 18β-γλυκυρετινικό οξύ, το οποίο απορροφάται από το λεπτό έντερο. Στο ήπαρ μεταβολίζεται  σε 3β-μονογλουκουρονυλ-18β-γλυκεριτικό οξύ. Αυτή είναι και η ενεργή μορφή που ανευρίσκεται στο ανθρώπινο αίμα, μετά από κατανάλωση του από το στόμα.

Ο μεταβολίτης του γλυκυρριζινικού οξέος ασκεί σημαντική αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Το γλυκυρριζινικό οξύ, όπως και όλες οι σαπωνίνες των θεραπευτικών φυτών, εμφανίζουν πολλές δομικές ομοιότητες με ενδογενείς ορμόνες , όπως τα γλυκοκορτικοειδή. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η ουσία συνδέεται με τους υποδοχείς των στεροειδών ορμονών στο κύτταρο, ασκώντας ρυθμιστική δράση στα γονίδιά του.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών φυτικών συστατικών δρα συνεργικά και συνεπικουρικά σε όλες τις μορφές χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας, καθώς ενισχύει τη δράση των χορηγούμενων φαρμάκων ή/και της ακτινοθεραπείας.

Οι βιταμίνες που περιέχει το συμπλήρωμα δρουν ευεργετικά στις παρενέργειες των θεραπειών, κάνοντας τις θεραπείες περισσότερο ανεκτές από τους ασθενείς, καθώς μειώνουν σημαντικά τις παρενέργειες.

Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού (που περιέχει όλη τη γκάμα των κατεχινών που ανήκουν στα φλαβονοειδή) και το εκχύλισμα κανέλας ασκούν σημαντική δράση στα καρκινικά κύτταρα, αναγκάζοντάς τα να «αυτοκτονήσουν» δηλαδή να οδηγηθούν σε απόπτωση, όπως αναφέρεται στις επιστήμες ζωής.

Κλινικές μελέτες στις οποίες χρησιμοποιήθηκε το OCOXIN σε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες έδειξαν:

  • Μείωση της κατάθλιψης και αύξηση της συμμόρφωσης στη θεραπεία.
  • Ασθενείς έδειξαν μεγαλύτερη αντοχή στην ογκολογική θεραπεία, καθώς μειώθηκε σημαντικά η συχνότητα αλλά και η ένταση των παρενεργειών.
  • Σημαντική μείωση στην εμφάνιση ερυθήματος του δέρματος και δυσφαγίας.
  • Μικρότερη συχνότητα επεισοδίων λευκοπενίας.
  • Θετική εξέλιξη βάρους των ασθενών με ταυτόχρονη βελτίωση της διάθεσης και της ζωτικότητας των ασθενών. Βελτίωση στη διάθεση και τη ζωτικότητα.

Το OCOXIN βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών

  • προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα
  • μειώνει το stress που σχετίζεται με την ασθένεια
  • βελτιώνει τα ποσοστά επιβίωσης και την ποιότητα ζωής