Τα διάφορα επιστημονικά επαγγελματικά σώματα σε διεθνές επίπεδο εκδίδουν κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασθενειών. Παρόλα αυτά, ο κάθε ασθενής ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο στις γενικές συστάσεις των Διεθνών οργανισμών. Η πρωτοβουλία Ομπάμα τόνισε τα οφέλη της εξατομικευμένης θεραπείας τονίζοντας την αρχή ότι, μια θεραπεία δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική για όλους (one size does not fit all).

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι οδηγίες που αφορούν σε συγκεκριμένες νόσους ή νοσογόνες καταστάσεις, στοχεύουν στην αποκατάσταση ή διαχείριση της υποκείμενης νόσου, αλλά πολύ συχνά οι ασθενείς χρειάζονται επιπρόσθετες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν είτε την ποιότητα ζωής τους είτε τη συμπτωματολογία μιας γενικευμένης νοσογόνου οντότητας.  

Η εταιρία CATALYSIS S.L. έχει δημιουργήσει μια ευρεία σειρά εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής τα οποία απευθύνονται σε συγκεκριμένες νόσους και σε νοσογόνες καταστάσεις και στοχεύουν στην αντιμετώπιση αυτού ακριβώς του κενού. Τα συμπληρώματα της Εταιρείας ΔΕΝ αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση τη θεραπεία, αλλά δρουν συμπληρωματικά, έχοντας μακράν καλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με τα προϊόντα άλλων εταιρειών, χωρίς ΚΑΜΙΑ ανεπιθύμητη ενέργεια. 

Μοναδικές Ιδιότητες των Molceular Activated Συμπληρωμάτων 

Τα προϊόντα της Εταιρείας Catalysis διαθέτουν συστατικά τα οποία είναι molecular activated. Η διαδικασία που ονομάζεται «Molecular Activation Technology» (ΜΑΤ) είναι η διαδικασία όπου μόρια που διαθέτουν καρβοξυλικές ομάδες στη δομή τους, ενεργοποιούνται χωρίς την αλλαγή της τριτοταγούς τους δομής. Η ενεργοποίηση της καρβοξυλικής ομάδας, που απαντάται σε όλα τα οργανικά μόρια της Φαρμακευτικής Χημείας, μπορεί να ενισχύσει τη δραστικότητα μιας ουσίας ως και 7.000 φορές σε σχέση με τη μη ενεργοποιημένη μορφή.

Αυτό οδηγεί σε θεραπευτική δράση και για φαρμακευτικές ουσίες, που στη δεδομένη συγκέντρωση έχουν ελάχιστη η μηδενική δράση. Ένα μόριο θεωρείται ενεργοποιημένο όταν απορροφά ενέργεια μέσω παροχής ηλεκτρονίων και δεν έχει τροποποιηθεί η αρχική μοριακή δομή του. Έχει αποδειχθεί ότι, σε αυτή την πλούσια σε ενέργεια κατάσταση, τα μόρια επιδεικνύουν αυξημένη βιολογική δραστηριότητα και ταχύτερη δράση, σε σχέση με τα μη ενεργοποιημένα.

Επιπλέον, τα προϊόντα της Catalysis μειώνουν το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από κάθε νοσογόνο οντότητα, μειώνοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.  Καθώς οι ποσότητες των απαραίτητων δραστικών ουσιών είναι σε πολύ μικρές περιεκτικότητες, χάρη στην Molecular Activation Technology, έχει παρατηρηθεί απουσία ανεπιθύμητων ενεργειών όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η συγκεκριμένη μέθοδος ανακαλύφθηκε στο Consejo Superior de Investigaciones Científicas / Superior Council for Scientific Research (C.S.I.C.), την πιο σημαντική δημόσια ερευνητική δομή της Ισπανίας και την 3η  πιο σημαντική στην Ευρώπη. 

Πως αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της
‘’Molecular Activation’’;

Μετά από μια σειρά χημικών αναλύσεων και πειραμάτων για το κάθε ένα μόριο το οποίο έχει υποστεί την επεξεργασία της Molecular Activation ξεχωριστά, παρατηρήθηκε ότι τα ενεργοποιημένα μόρια επιδεικνύουν μεγαλύτερη ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας και ταχεία απελευθέρωση της. Η παρατήρηση αυτή μεταφράζεται ως υψηλότερο ενεργειακό όφελος και γρηγορότερη δράση  για τον οργανισμό, σε σχέση με τα μη ενεργοποιημένα μόρια.

Όλα τα σκευάσματα της εταιρίας αποτελούνται από φυσικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και  ιχνοστοιχεία. Λόγω της σύστασης των σκευασμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλες τις ηλικίες άνω των 3 ετών. Επιπλέον κάθε συμπλήρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά σε κάθε περίπτωση που το οξειδωτικό στρες είναι αυξημένο, χωρίς κατ’ ανάγκη να υπάρχει κλινικά εμφανές νόσημα.

Κατά συνέπεια η Molecular Activation Technology (ΜΑΤ) αποδίδει τα παρακάτω ωφέλη

 • Απαιτεί μικρότερες συγκεντρώσεις των δραστικών συστατικών για να επιτύχει θεραπευτικό αποτέλεσμα
 • Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, διότι με τη μοριακή ενεργοποίηση οι ουσίες είναι δραστικές χωρίς να γίνονται τοξικές, αφού οι συγκεντρώσεις τους είναι χαμηλότερες των συνήθως χορηγούμενων. 
 • Η δράση είναι ταχύτερη καθώς τα ενεργοποιημένα μόρια επιδρούν απευθείας στα όργανα στόχους και στο ανοσοποιητικό
 • Η δραστικότητα των ουσιών αυξάνεται με αποτέλεσμα την επίτευξη ταχύτερου θεραπευτικού αποτελέσματος, είτε όταν τα συμπληρώματα χορηγούνται μόνα τους, είτε σε συνδυασμό με κλασσικές θεραπείες
 • Οι αντιοξειδωτικές δράσεις των διαφόρων ουσιών που περιλαμβάνονται στα σκευάσματα αυξάνονται εκθετικά, εξαιτίας της συνεργικής δράσης των ουσιών μεταξύ τους. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ή και εξαλείφεται το οξειδωτικό στρες του οργανισμού, που εμφανίζεται σε κάθε περίπτωση νοσογόνου κατάστασης. 
 • Χαρακτηρίζονται από ασφάλεια στη χρήση ακόμα και για προληπτικούς λόγους αλλά και σε παιδιά άνω των 3 ετών. 

Συγχορήγηση συμπληρωμάτων με τις κλασσικές θεραπευτικές αγωγές

Τα συμπληρώματα της εταιρίας μας μπορούν να συνδυαστούν άριστα με φαρμακευτικές αγωγές και να βοηθήσουν, ακόμα παραπάνω, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Επειδή όμως η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ο κάθε ασθενής είναι μοναδικός, το ιατρικώς ορθό είναι ο γιατρός σας να γνωρίζει τη λήψη του συμπληρώματος που θα πάρετε.

Σε ποιες καταστάσεις απευθύνονται τα συμπληρώματα διατροφής της CATALYSIS S.L.;

Σε καταστάσεις που υπάρχει έντονο οξειδωτικό στρες και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη θεραπευτική πορεία. Τα συμπληρώματα διατροφής της CATALYSIS S.L.  προσφέρουν τη μέγιστη αντιοξείδωση και τη βέλτιστη συμπληρωματική αγωγή στην αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης. 

Συγκεκριμένα τα συμπληρώματα διατροφής μας απευθύνονται σε νοσογόνες καταστάσεις όπως:

 • Alzer  ( Αλτσχάϊμερ )
 • Asbrip ( Αναπνευστικές λοιμώξεις ) 
 • Deprexil ( Κατάθλιψη ) 
 • Diamel ( Διαβήτης, μεταβολικό σύνδρομο, σύνδρομο πολυκυστικών  ωοθηκών ) 
 • Eskizox ( Σχιζοφρένεια ) 
 • Folrex Oral ( Μυϊκοί πόνοι κατά την εγκυμοσύνη ) 
 • Kalsis ( Οστεοπόρωση ) 
 • Obex ( Παχυσαρκία ) 
 • Ocoxin ( Καρκίνος ) 
 • Pregnotrend ( Γυναικεία υπογονιμότητα ) 
 • Renalof ( Νεφρολιθίαση ) 
 • Spermotrend ( Ανδρική υπογονιμότητα ) 
 • Viusid ( Ανοσοανεπάρκεια ) 

Αλλά και τα δερματολογικά και lifestyle προϊόντα μας που απευθύνονται σε:

 • Alopel ( Γυροειδής αλωπεκία και τριχόπτωση ) 
 • Σειρά Blue Cap  ( Ψωρίαση, έκζεμα, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα κτλ ) 
 • Cicatrix ( Ραβδώσεις κατά την εγκυμοσύνη , χηλοειδή και ουλές ) 
 • Folrex κρέμα  ( Μυϊκοί πόνοι κατά την εγκυμοσύνη ) 
 • Σειρά Glizigen ( Ιικές βλάβες όπως τα κονδυλώματα , o έρπητας και οι μυρμηκίες ) 
 • Melanil  ( Μέλασμα και πανάδες ) 
 • Modelator  ( Κυτταρίτιδα ) 
 • Retorna  ( Ρυτίδες και δερματική γήρανση ) 

Λίγα λόγια για την εταιρία CATALYSIS S.L.

Η CATALYSIS S.L είναι ισπανική εταιρεία και παρασκευάζει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών με δικά της διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στο χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής, έχοντας αρχικά αναπτύξει την ανθρώπινη σειρά προϊόντων, ενώ πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε κτηνιατρικά και αγροτικά προϊόντα επίσης (παραγόμενα και αυτά με την τεχνολογία της Μοριακής Ενεργοποίησης). 

Κύρια δραστηριότητά της είναι η έρευνα και η ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων, καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής, με στόχο την ανακάλυψη νέων προσεγγίσεων στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων διαφόρων ασθενειών. 

Εμπορεύεται τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο.

Η ARMATURA είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος των προϊόντων της CATALYSIS S.L. για όλη την Ελλάδα.