Melanil

melanil

Το μέλασμα, ανήκει στις πιο συνήθεις δερματοπάθειες της κατηγορίας των διαταραχών της μελάγχρωσης και εμφανίζεται συνήθως στο άνω χείλος, τα ζυγωματικά, το πηγούνι και το μέτωπο, ως σχετικά συμμετρικές κηλίδες γκριζο-κύανου ή καφέ χρώματος με ασαφή όρια. Σύμφωνα με κλινικές έρευνες, το μέλασμα επιδεινώνεται κυρίως το καλοκαίρι, οπότε και η ηλιακή ακτινοβολία είναι εντονότερη συγκριτικά με το χειμώνα, εποχή που οι βλάβες είναι λιγότερο ευδιάκριτες αλλά παρούσες και τότε.

Τιμή : 55€

Ειδική κρέμα που βελτιώνει αισθητά τις σκοτεινές κηλίδες στο δέρμα που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο, τη γήρανση, την εγκυμοσύνη, γενετικές αιτίες κλπ. Αποτελείται από 7,  100% φυσικά συστατικά που είναι αναστολείς της τυροσινάσης.

Η τυροσινάση είναι το πιο σημαντικό ένζυμο που εμπλέκεται στο σχηματισμό μελανίνης

Όλα τα συστατικά της κρέμας MELANIL είναι ισχυροί αναστολείς της μελανινογένεσης, μπλοκάροντας την τυροσινάση, ένα ένζυμο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή μελανίνης και στην εμφάνιση των εν λόγω δυσχρωμιών.

Η κρέμα MELANIL περιέχει:

  1. Sk-INFLUX: είναι ένας συνδυασμός του κεραμιδιού Ι, III και VI, φυτοσφιγκοσίνη και χοληστερόλη.
  2. Glabridine: ένα εκχύλισμα από τη ρίζα της γλυκόριζα. Περιέχει ενώσεις με δομές παρόμοιες με dihydroxibencen. Αναστέλλει την τυροσινάση . Επιπλέον το εκχύλισμα αυτό έχει αντι-φλεγμονώδεις και αναζωογονητικές ιδιότητες . Δρα συνεργικά με το γλυκολικό οξύ. Αναστέλλει το 50% της τυροσινάσης χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε συναφής κυτταροτοξικότητα και έχει παρατηρηθεί ότι είναι 16 φορές πιο αποτελεσματική από ό,τι η υδροκινόνη .
  3. Aspergillus ζυμώσεις: λαμβάνεται από το μύκητα Aspergillus orizae (κοζικό οξύ).
  • Έχει αντιμικροβιακή δράση και είναι, επομένως, πολύ χρήσιμο για χρωματισμένα σημάδια ακμής
  • Προσφέρει διακριτή προστασία από την ακτινοβολία (270 nm, UVB), αλλά καμία προστασία έναντι UVA. Χρησιμοποιείται σε συγκεντρώσεις από 1% έως 3%.
  • Αναστέλλει τη σύνθεση μελανίνης με διάφορους τρόπους, ένας από τους οποίους είναι η αναστολή του ενζύμου τυροσινάση, εμποδίζοντας έτσι την τυροσίνη να φτάσει στη dopa και στην ντοπακινόνη
  1. Το λιποϊκό οξύ: ο μηχανισμός δράσης του στηρίζεται στην αναστολή της σύνθεσης μελανίνης και την ενζυματική αποδόμηση αυτής . Η αντιοξειδωτική ικανότητά του βασίζεται στην αναστολή της σύνθεσης μη ενζυματικής σύνθεσης μελανίνης και στην υποβάθμιση της ενζυματικής μελανίνης.
  2. Uva Ursi (bearberry) εκχύλισμα: περιέχει arbutin και Μethyl-arbutin. Arbutin είναι ένα γλυκοζυλιωμένο παράγωγο της υδροκινόνης.

 Αναστέλλει αναστρέψιμα τη δραστηριότητα της τυροσινάσης. Σε δοκιμές in vitro έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικό από το κοζικό οξύ και ασκορβικό οξύ. Δεν έχει κυτταροτοξικό αποτέλεσμα.

Η επίδρασή του επιτυγχάνεται μέσω της αναστολής της επίδρασης της τυροσινάσης και όχι με την καταστολή της σύνθεσης της τυροσινάσης.

          6. Λευκό εκχύλισμα μουριάς (Morus alba): Η αποχρωματική δράση του εκχυλίσματος οφείλεται στα φεριφλαβονοειδή τα οποία αναστέλλουν τη τυροσινάση .

Η dipegmentation δράση του εκχυλίσματος οφείλεται στις flavonides, οι οποίες αναστέλλουν την τυροσινάση.

  • Επιπλέον, ενεργεί ως αντι-φλεγμονώδες και ενυδατικό. Η βέλτιστη συγκέντρωση είναι 2%. Το εκχύλισμα butylenglicolic έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικό ότι το αιθανολικό εκχύλισμα.

            7. Aloesina: είναι ένα φυσικό παράγωγο της aloe vera hydroxicromone. Αναστέλλει την τυροσινάση σε μη κυτταροτοξικές συγκεντρώσεις και πιθανώς δρα ως ανταγωνιστικός αναστολέας στην οξείδωση της DOPA .

Λειτουργεί ως ένας μη ανταγωνιστικός αναστολέας της τυροσινάσης. Ιn vivο ο  συνδυασμός των aloesina και Arbutin αναστέλλει συνεργιστικά την μελανινογένεση που επάγεται από την υπεριώδη ακτινοβολία .

Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα Melanil δύο φορές την ημέρα στην περιοχή του μελάσματος έως ότου η κηλίδα εξαφανιστεί τελείως. Με την καθημερινή της χρήση, οι κηλίδες αρχίζουν να ξεθωριάζουν μετά από 3-4 εβδομάδες εφαρμογής , χωρίς να αφήνουν λευκά σημάδια, αποδεικνύοντας υψηλή αποτελεσματικότητα μετά από 6-8 εβδομάδες εφαρμογής.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και προληπτικά , ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες σε δέρματα που έχουν τη τάση να εμφανίζουν δυσχρωμίες .

Προφυλάξεις

Τοπική χρήση. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Μακριά από παιδιά.

Συστατικά

Aqua. Εκχύλισμα Glycyrrhiza glabra-ασπεργίλλος ζύμωση-αιθοξυδιγλυκόλη. Morus alba-προπυλενογλυκόλη. Διοξείδιο του τιτανίου-διμεθικόνη. Στεατικό κετυλική αλκοόλη-γλυκερυλο-PEG-75 στεατικό-κετέθ-20-στεατέθ-20. Μεθοξυκινναμωμικό αιθυλεξυλεστέρα, διβενθενικό γλυκερυλο-τριβεφαινικό-βεχενικό γλυκερυλεστέρα. Βαζελίνη Arctostaphylos uva ursi. Κεραμίδιο 3-κεραμίδιο 6ΙΙ-κεραμίδιο 1-φυτοσφιγγοσίνη-χοληστερόλη-λαουροϋλ λακτυλικό νάτριο-κόμμι ξανθάνης. Αλόη Βέρα Μυριστικός οκτυλοδωδεκυλεστέρας. Ισοπροπυλο διβενζοϋλομεθάνιο. Φαινοξυαιθανόλη-αιθυλεξυγλυκερίνη. Ρεθυνικό παλμιτικό. Μεταδιθειώδες νάτριο. EDTA δινατρίου. Αρώματα Alpha isoMethyl ionone. Cinnamal hex. Κινεζική αλκοόλη. Citronellol Κουμαρίνη d-Limonene. Geraniol Isoeugenol Linalool