Glizigen Labial

Συμβάλλει στην πρόληψη της εκδήλωσης αλλά και στην αγωγή κατά του επιχείλιου έρπητα. Διαμορφώνει έναν φυσικό προστατευτικό φραγμό κατά ιών και εξωτερικών παραγόντων που ξηραίνουν τα χείλη, ενυδατώνοντας τα και προστατεύοντας τα. Διεισδύει στο δέρμα και έχει υψηλή επανορθωτική ικανότητα. Για το λόγο αυτό οι δράσεις του γίνονται αντιληπτές από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές.

Συσκευασία: σωληνάριο των 5ml

Τιμή : 12€

Υπάρχουν οκτώ διαφορετικοί τύποι ερπητοϊών  (DNA ιοί).

Ο απλός έρπης τύπου 1 (Herpes Simplex Virus 1 –ΗSV1) προκαλεί συνήθως και συχνότερα επιχείλιο έρπητα που εμφανίζεται στα χείλη, το στόμα και το πρόσωπο,
o απλός έρπης τύπου 2 (Herpes Simplex Virus 2 –ΗSV2) προκαλεί συνηθέστερα τον έρπητα των γεννητικών οργάνων,
ο ιός ανεμευλογιάς-έρπητα ζωστήρα (Varicella Zoster Virus -VZV που προκαλεί ανεμευλογιά και κατά την αναζωπύρωσή του, έρπητα ζωστήρα.

 Λιγότερο γνωστοί στους περισσότερους είναι και οι ακόλουθοι ερπητοϊοί :

ο ερπητοϊός 4 ή Epstein-Barr, που προκαλεί λοιμώδη μονοπυρήνωση και μεταξύ άλλων λέμφωμα Burkitt
ο ερπητοϊός 5 ή κυτταρομεγαλοϊός που προκαλεί νόσο παρόμοια με τη λοιμώδη μονοπυρήνωση,
οι ερπητοϊοί 6 και 7 που προκαλούν στα παιδιά νόσο που είναι γνωστή ως αιφνίδιο εξάνθημα
και τέλος ο ερπητοϊός 8 που σχετίζεται με έναν τύπο σαρκώματος Kaposi.

Ο έρπητας των γεννητικών οργάνων είναι μια συχνή πάθηση που οφείλεται στον ιό του έρπητα (herpes simplex virus, HSV), ο οποίος απαντάται σε δύο τύπους. Ο τύπος 1 είναι πολύ συχνότερος και είναι αυτός στον οποίο οφείλονται οι περισσότερες περιπτώσεις έρπητα των χειλέων, του στόματος, του προσώπου και των ματιών. Ο τύπος 2 προσβάλλει συνηθέστερα τα γεννητικά όργανα.

Υπολογίζεται ότι το 80% των ενηλίκων έχει μολυνθεί με τον ιό τύπου 1, ενώ το 10% με τον ιό τύπου 2. Όμως η διάκριση των δύο τύπων, μόνο ανάλογα με την εντόπιση των βλαβών που προκαλούν, δεν είναι τόσο απόλυτη και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχει αλληλοεπικάλυψη. Ο ιός τύπου 2 (έρπητας των γεννητικών οργάνων) προσβάλλει την επιδερμίδα στη βάλανο του πέους, στην ακροποσθία και στον κορμό του πέους. Ακόμη μπορεί να εμφανιστεί στον πρωκτό ή και στους γλουτούς, στην εσωτερική επιφάνεια του στόματος και στο φάρυγγα. Από την επιδερμίδα ο ιός μπαίνει μέσα στα νεύρα και παραμένει εκεί δια βίου, σε κατάσταση “χειμερίας νάρκης.”

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι ένας ιός που περιέχει DNA ως γενετικό του υλικό και τα κύτταρα του ανθρώπου αποτελούν τον ξενιστή τους . Υπάρχουν περισσότεροι από 200 διαφορετικοί τύποι HPV (ορότυποι) και διακρίνονται σε υψηλού ή χαμηλού κινδύνου, ανάλογα με την δυνατότητά τους να προκαλέσουν ανάπτυξη καρκινικών ή άλλων βλαβών.

Οι υψηλού κινδύνου τύποι HPV, που ονομάζονται και ογκογόνοι, προκαλούν βλάβες που, αν δεν υποστρέψουν με τη βοήθεια του ανοσολογικού συστήματος, μπορούν να προκαλέσουν στη γυναίκα συνηθέστερα καρκίνο τραχήλου μήτρας και σπανιότερα καρκίνο του κόλπου ή καρκίνο του αιδοίου.

Οι χαμηλού κινδύνου τύποι ενίοτε προκαλούν γεννητικά κονδυλώματα, τα οποία δεν είναι καρκίνος. Αξίζει να τονισθεί ότι η πλειοψηφία των μολύνσεων από τον ιό HPV δεν οδηγεί σε καρκίνο στη γυναίκα.

Οι άνδρες οι οποίοι προσβάλλονται από ογκογόνους τύπους HPV, μπορούν να αναπτύξουν καρκίνο του πρωκτού ή καρκίνο του πέους. Η συχνότητα εμφάνισης των καρκίνων αυτών είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη των γυναικών. Ο άνδρας φαίνεται ότι είναι κυρίως φορέας της λοίμωξης (μεταφέρει και μεταδίδει τον ιό HPV), ενώ συγχρόνως αποδεικνύεται ικανότερος (ο ανδρικός οργανισμός) να υποστρέφει τις προκληθείσες, από τον ιό βλάβες, πιθανότατα λόγω του διαφορετικού επιθηλίου του γεννητικού του συστήματος.

Οι καλοήθεις τύποι HPV προκαλούν στους άντρες την ανάπτυξη οξυτενών κονδυλωμάτων, όπως και στη γυναίκα. Εκτός του γεννητικού συστήματος και της περιοχής του περινέου και του πρωκτού, διαφορετικοί τύποι του ιού μπορούν να προσβάλλουν και άλλες περιοχές του σώματος όπως το πρόσωπο, τα χέρια, τα πέλματα και τους βλεννογόνους του αναπνευστικού συστήματος.

Περιγραφή

H σειρά GLIZIGEN είναι ειδικά σχεδιασμένη για την καταπολέμηση ιικών λοιμώξεων  του δέρματος και του βλεννογόνου

Η ενεργή ουσία του GLIZIGEN είναι το γλυκυρριζινικό οξύ. Το γλυκυρριζινικό οξύ προέρχεται από τη ρίζα της γλυκόριζας. Ανήκει δομικά στις σαπωνίνες. Κατόπιν λήψης από το στόμα, το γλυκυρριζινικό οξύ υδρολύεται σε 18β-γλυκυρετινικό οξύ, το οποίο απορροφάται από το λεπτό έντερο. Στο ήπαρ μεταβολίζεται  σε 3β-μονογλουκουρονυλ-18β-γλυκεριτικό οξύ. Αυτή είναι και η ενεργή μορφή που ανευρίσκεται στο ανθρώπινο αίμα, μετά από κατανάλωση του από το στόμα.

Σε μορφή γέλης το γλυκυρριζινικό οξύ απορροφάται από το δέρμα και δρα αποτελεσματικά τόσο κατά των RNA όσο και των DNA ιών.

Κατά συνέπεια το GLIZIGEN είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην τοπική θεραπεία του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), του επιχείλιου έρπητα, του έρπητα των γεννητικών οργάνων (ερπητική αιδοιοκολπίτιδα, ερπητική βαλανοποσθίτιδα), στον υποτροπιάζοντα απλό έρπητα, στον έρπητα ζωστήρα, στα οξυτενή κονδυλώματα και στις κοινές μυρμηκίες (ή μυρμηγκιές όπως χρησιμοποιείται ο όρος αυτός από πολλούς).

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Το Γλυκυριζινικό οξύ έχει αποδεδειγμένη αντιιϊκή δράση διότι δρα (in vitro και in vivo) εμποδίζοντας την αντιγραφή τόσο DNA όσο και RNA ιών διότι έχει την ικανότητα να μπλοκάρει την ιική αναπαραγωγή :

  1. Στην 1η φάση εμποδίζει το decapsulation του ιού διότι μπλοκάρει τις φωσφορυλιώσεις της Κινασης Ρ

Η κινάση P είναι απαραίτητη για τα αρχικά στάδια της ιικής αντιγραφής. Το γλυκυριζινικό οξύ σε χαμηλές δόσεις βρέθηκε ότι αναστέλλει επιλεκτικά τη φωσφορυλίωση πρωτεΐνης από την κινάση Ρ, χωρίς καμία σημαντική επίδραση σε άλλες κινάσες. Έχει αναφερθεί ότι αυτή η άμεση δέσμευση της γλυκυρριζίνης στην κινάση που συσχετίζεται με τον ιό έχει ως αποτέλεσμα την αδρανοποίησή της και τη μείωση της ιικής μολυσματικότητας

  1. Στη 2η φάση το γλυκυριζινικό οξύ εμποδίζει το μήνυμα της αντιγραφής των ιικών πρωτεινών (m-RNA). Όταν το DNA του ιού βγαίνει από την κάψα του τότε ξετυλίγεται και χρησιμοποιεί τις δομές του κυττάρου για να αντιγραφεί. Το GLIZIGEN εμποδίζει το μήνυμα αυτής της αντιγραφής

Επιπλέον,

Το γλυκιριζικό οξύ έχει αντι-έλκωτικές και αντι-ιικές ιδιότητες: επάγει την παραγωγή ιντερφερονών Γ και Α.

Το γλυκιριζικό οξύ μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένες πρωτεϊνικές δομές του ιού που επηρεάζουν την αλληλεπίδραση ή την είσοδο του ιού στο κύτταρο. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις μπορεί μερικές φορές να επιδεινώσουν την ικανότητα που πρέπει να συγκεντρώσουν τα δομικά συστατικά του ιού.

Το γλυκιρριζινικό οξύ αλληλεπιδρά με δομές ιού (πρωτεΐνες) που παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με το στάδιο της ιογενούς λοίμωξης:

  • Απενεργοποίηση σωματιδίων εξωκυτταρικού ιού
  • Πρόληψη της ενδοκυτταρικής απόσπασης των μολυσματικών σωματιδίων.
  • Επιδείνωση της ικανότητας συναρμολόγησης των δομικών στοιχείων του ιού.

Οι αντι-ιικές, αντι-οξειδωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες του GLIZIGEN εγγυώνται την αποτελεσματικότητα του προϊόντος σε ιογενείς λοιμώξεις που επηρεάζουν ορισμένα επιθήλια.

Για το λόγο αυτό, είναι ειδικά σχεδιασμένο για βλάβες που προκαλούνται από την επανενεργοποίηση του ιού Herpes (Τύποι Ι και II, έρπης ζωστήρας), καθώς και στην μόλυνση του γεννητικού βλεννογόνου από τον ιό του HPV .

O αντι-ιικός και αντιοξειδωτικός ρόλος του γλυκυρριζινικού οξέος συμβάλουν στην εξάλειψη της λοίμωξης και τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται ως αποτέλεσμα του ιικού κύκλου. Επιπλέον, η αύξηση της άμυνας σε τοπικό επίπεδο, βοηθάει στον έλεγχο της μολυσματικής διαδικασίας.

Η ανοχή στο GLIZIGEN είναι εξαιρετική, χωρίς ερεθισμό ή οποιοδήποτε είδος ανεπιθύμητων ενεργειών. Η εφαρμογή είναι πολύ εύκολη και απόλυτα συμβατή με κάθε συστηματική αγωγή, που παίρνει ο ασθενής.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ / ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ?

Οι έγκυες γυναίκες λόγω αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας του ανοσοποιητικού τους συστήματος και αλλαγών στην φυσιολογία τους ,μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς, πιο ευάλωτες σε ιογενείς λοιμώξεις .Έχει παρατηρηθεί πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πολλές γυναίκες εμφανίζουν είτε για πρώτη φορά κονδυλώματα είτε υποτροπιάζουν (αν είχαν νοσήσει στο παρελθόν) είτε εμφανίζουν βλάβες από έρπητα. Αυτό δυστυχώς είναι ένα πάρα πολύ συχνό φαινόμενο για τις εγκυμονούσες γυναίκες που είχαν κολλήσει στο παρελθόν κάποιον ιό είτε HPV είτε  HSV , διότι πολλές φορές το ανοσοποιητικό σύστημα πέφτει, ιδίως το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης , και ο ιός εκδηλώνεται . Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί πως όλες οι μορφές του GLIZIGEN μπορούν να μπορεί να χρησιμοποιηθούν άφοβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από το πρώτο κιόλας μήνα χωρίς καμία απολύτως ανεπιθύμητη ενέργεια είτε για τη μητέρα είτε για το βρέφος .

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ?

Όλες οι μορφές του GLIZIGEN μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική αγωγή , έχει δοθεί από τον κατάλληλο ιατρό, χωρίς να έχει καμία αλληλεπίδραση αλλά και με οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση . (Διαθερμία , κρυοπηξία, λέιζερ κ.α.)

Δοσολογία - Προειδοποιήσεις

Εφαρμόστε στην περιοχή που έχει τη λοίμωξη 3-5 φορές την ημέρα για 5 μέρες για να διαχειριστείτε τον έρπητα. Για σοβαρές περιπτώσεις η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει περισσότερες ημέρες χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για μικρές βλάβες από τον έρπητα ή και τον HPV

Συστατικά

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Ceteth-20, C12-15 Alkyl Benzoate, Steareth-20, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Cetearyl Sulfate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum, Diazolidinyl Urea, BHT, Sodium Metabisulfite, Carbomer, Ammonium Glycyrrhizate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Triethanolamine